Vietämme juhannusta ihan arkisesti kotona, vielä ei ole edes satanut vettä joten eilen ulkoilimme aamupäivällä miljoonan hyttysen kanssa. Päiväunien jälkeen mittasin esikoiselta yli 38 astetta kuumetta. Sitten ollaankin pysytelty sisällä.

Kuume onneksi laski pian ja tänään on ollut aamulla mitatessa enää nippa nappa 37 astetta, joten nopeasti meni ohi taas tämä (tai sitten se ei ole koskaan helpottanutkaan, kuumepäiviä kun on kesäkuussa ollut jo aika monta, vaikkeivät peräkkäin osukaan). Kasvoissa lapsella on näppyjä, niitä eilen seurailin mutta taitavat olla mäkäräisen tms. pistoja.

Illalla esikoinen jätti iltapuuron kokonaan syömättä -- ruokahalu ei päätä huimaa muutenkaan, joten veikkaan jälleen kerran hampaita. Puolison kanssa kävimme juhannuksen kunniaksi saunassa, katsoimme tv:stä Kummeli Stories -elokuvaa ja kävimme nukkumaan. Vanhat ja väsyneet. Minä pyörin melkein kaksi tuntia sängyssä, vartin välein pissalla ravaten. Pari lasia limua ja vesimeloniviipaleet olivat liikaa iltaa vasten nautittuna.

Neljältä esikoinen alkoi huudella äitiä. Tämä toistui muutaman kerran vartin välein, kunnes suosiolla hain lapsen väliimme nukkumaan. Eipä vain osannut esikoinen siinäkään rauhoittua, veikkasimme syyksi nälkää. Mehua juotuaan lapsi nukahti omaan sänkyynsä, ja vanhemmat saivat nukkua aina seitsemään asti. Nyt esikoinen on päiväunilla ja itsekin nukuin puolen tunnin kauneusunet -- puoliso on nukkunut yhtä kauan kuin esikoinenkin. Toisilla on vain paremmat unenlahjat, heh.

Jospa tämä tästä iloksi muuttuisi. Ulkoilla ei esikoisen kanssa voi, eikä itseänikään houkuta mennä kukkapenkkiä perkaamaan niiden hyttysten iloksi. Tarpeeksi unta ja ruokaa, niin äiti pysyy tyytyväisenä. Lounasta valmistaessa meni hermot, kun väsyneenä en kestä ollenkaan melua ja meillä huusivat niin esikoinen kuin tv:kin. Nyt sen jo heti tiedostin, että melusta ja väsymyksestä se johtuu, mutta vaikea siitä on selvitä, kun mieli tekisi vain marssia ulos hiljaisuuteen.

Ehkä tämä nyt vielä iloksi muuttuu. Mukavaa juhannusta teille muille!