Esikoista odottaessa minulla ei ollut mitään erikoisia mielihaluja, eikä niitä ole ollut tälläkään kertaa. Tai no, pahimmassa pahoinvoinnissa parhaiten olisi maistunut rasvainen, suolainen ja juustoinen croissant, mutta sellaista en kertaakaan onnistunut juuri silloin saamaan käsiini.

Ehkä otsikko onkin vähän harhaanjohtava. Erikoisten mielihalujen sijaan minulla on nimittäin ollut molemmilla kerroilla vain todella rankkaa raskausaikana kielletyistä ruoka-aineista luopumisen kanssa. En tupakoi ja alkoholista luopuminen ei ollut mikään ongelma (ajatus heräämisestä pikku pöhnässä aikaisin aamulla esikoisen herättämänä ei ole tähänkään mennessä ollut kovin houkuttava). 

Mutta. Aurajuusto! Maksalaatikko! Salmiakki!!! Voi kuinka teitä kaipaankaan. Verenpaineeni ei ole mikään hirmuisen korkea, joten salmiakkia/lakritsia olen syönyt silloin tällöin. Ehkä ei kuitenkaan pitäisi, kun kyseessä on riskiraskaus ja runsas käyttö lisää ennenaikaisen synnytyksen riskiä (lähde).

Maksaruuat ja pehmeät juustot olen kiertänyt paremmin, vaikka niitäkin himoitsen. Kun vihdoin esikoisen kanssa pääsimme sairaalasta kotiin, puoliso oli täyttänyt jääkaapin herkuilla. Saatoin ehkä syödä maksalaatikkoa yhdessä aurajuuston kanssa, niin kovasti niitä himoitsin. Ja aion tehdä saman tälläkin kertaa.

Millaisia mielitekoja sinulla on ollut? Oletko maistellut kiellettyjä ruokia raskausaikana?