Ensi viikonloppuna vietetään veljeni vauvan ristiäisiä, ja minusta tulee kummitäti! Olen tuskaillut juhlavaatteiden kanssa pitkään, koska kaapista löytyy enää harvoja yhdistelmiä, jotka a) mahtuvat päälle ja b) näyttävät hyvältä. Nyt taisin palata valinnoissani takaisin lähtöruutuun, mutta ehkä ensimmäinen vaihtoehto olikin se paras. Piti vain testata muutama muu välissä ja todeta ne huonoiksi.

Siitä olen tyytyväinen, että juhlavaatteet löytyvät nyt omasta kaapista, sillä olen yrittänyt olla ostamatta kovin paljon uusia vaatteita, joita pitäisin vain raskausaikana. Jään aivan pian kesälomalle ja sen jälkeen en ehkä enää palaa työpaikalle, joten "edustusvaatteille" on vähän tarvetta. Uusien sandaalien ostamista suunnittelin pitkään, koska jalka ei kuitenkaan kasva yhtä paljoa kuin muu kroppa, mutta nyt kenkätarvekin näyttää hävinneen. 

Vaalensin tänään hiukseni, mutta lopputulos oli todella keltainen ja tyveen jäi muutama näkyvä tumma läiskä, joten ojasta allikkoon mentiin. Turhautumistani soitin äidilleni, joka sai ainakin hetkeksi minut unohtamaan koko murheen. Hän oli sitä mieltä, että pitää minun edes vähän panostaa ulkonäkööni raskausaikanakin, ja kotiäitinäkin, etten aivan ränsisty tai masennu. Oikeassahan hän onkin, mutta suunnitelmissani on pudottaa ensin painoa ja vasta sitten miettiä uusien vaatteiden ostamista.

Minulla on ensimmäisestä raskaudesta vielä noin 10 raskauskiloa, ja tässä raskaudessa kiloja on tullut tähän mennessä 14 lisää, joten urakkaa on. Ymmärrän tällä kertaa senkin, ettei imettäessä voi laihduttaa, mutta toivottavasti jaksaisin liikkua enemmän ja syödä terveellisesti. 

Ja jos piristystä kaipaan, niin aion pistää rahani hyviin ihonhoitotuotteisiin ja kosmetiikkaan -- ne kun eivät voi olla väärän kokoisia (vaikka ehkä vääränlaisia voivatkin olla). Ensi viikolla olen menossa kampaajallekin hiustenleikkaukseen, mutta nyt kyllä mietityttää kehtaanko edes mennä, kun kuontalo on niin kamalassa kunnossa. Ehkä haen illalla kaupasta uuden väripaketin ja teen paikkausoperaation. Huh, naisena oleminen ei ole helppoa!