Huomasin hiljattain Facebookissa naapurimme myyvän pidennettävää lastensänkyä -- valitettavasti joku oli sen silloin jo ehtinyt varata. Muutamaa päivää myöhemmin sänky palasi uutisnäkymääni: vielä vapaana! Sovin äkkiä varauksen ja haimme sängyn kotiin vain tuntia myöhemmin. Sänky oli laadukas, ei käytön jälkiä, ja saimme patjat samaan hintaan. Koska esikoinen oli sänkyyn heti niin ihastunut, tuuletin vain patjat nopeasti ja petasimme lapsen nukkumaan uuteen sänkyyn jo samana iltana.

Esikoinen menee nykyään nukkumaan erittäin omatoimisesti, heiluttelee äidille heipat ja jää sänkyyn. Pinnasängyssä toinen laita on ollut laskettuna alas, niin että esikoinen pääsee sieltä itsekin pois kiipeämään, mutta ei ole sitä kyllä montaa kertaa edes yrittänyt. Karkaillut ei ole koskaan. Nytkin hän siis jäi uuteen sänkyyn iloisena nukkumaan, eikä karannut sieltä kertaakaan. Uni ei vain tullut.

Kävin pari kertaa katsomassa lasta, kehotin alkamaan nukkua, mutta sängyssä pyöriminen vain yltyi ja vanhempia kutsuttiin vuorotellen käymään. Mehuakin tuo jopa yhdessä vaiheessa tilasi, mitä ei ole aikaisemmin tapahtunut. Lopulta, kun nukahtamista oli odotettu jo toista tuntia, otin lapsen pois sängystä ja tajusin, että tämä on raapinut ihon punaiseksi joka puolelta. Yöpuvun alta paljastui näppylää koko kehon mitalta, ja erityisesti taipeet punnottivat.

 

Riisuin esikoisen vaippasilleen, mikä selvästi helpotti, ja puoliso tarttui Googleen. Puolen tunnin kuluttua pienet paukamat olivat vähentyneet jo huomattavasti ja esikoinen rauhoittunut, joten menimme kaikki vanhempien sänkyyn nukkumaan ja myöhemmin puoliso siirsi esikoisen pinnasänkyyn nukkumaan.

Seuraavana aamuna paukamia oli vielä vähän, joten esikoinen ja puoliso jäivät kotiin ja kävivät näyttämässä ihoa terveyskeskuksessa. Koska esikoinen on ollut toistuvasti vähän kuumeinenkin, yskäinen ja nuhainen, oli hyvä käydä tarkistuttamassa tilanne. Lääkäri oli katsonut korvat, keuhkot jne. ja todennut kaiken olevan kunnossa sekä määrännyt antihistamiineja urtikariaan. Puolisolla on atooppinen iho ja urtikaria, joten ne ovat olleet meille tuttuja asioita jo ennen esikoista.

Antihistamiinit auttoivat ja viimeisetkin paukamat hävisivät. Toivottavasti tuo oli jokin yksittäinen juttu, eikä siitä tule jatkossa isompaa vaivaa. Käytetty patja uudessa sängyssä herättää vielä epäilyksiä, mutta koska viime yö meni tosi hyvin, niin ehkä se sitten olikin ihan kunnossa. Seuraillaan.