Esikoisen aloitettua päiväkodissa olen minäkin sairastanut todella paljon enemmän kuin yleensä. Talven aikana on tullut koettua oksennustauti, korvatulehdus (onneksi vain minulla eikä lapsella), muutama kuume ja lukemattomia flunssia. Viikonloppuna onnistuin taas vilustumaan, varmastikin esikoisen kanssa ulkoillessa, ja lämpöäkin on tänään ja eilen ollut hiukan. Kotipäivä siis -- toki lapsen vein hyvällä omatunnolla aamulla päiväkotiin, terve kun oli.

Esikoinen ei sairastanut kertaakaan ennen päiväkodin aloitusta, luulemme että tästä saa ainakin osittain kiittää imetystä. Toivoisin voivani imettää uusia tulokkaita myös yhtä tuloksellisesti, mutta varmastikin tilanne on kaksosten kanssa eri. Päiväkotiarki kuitenkin tuo taudit koteihin, joten saa nähdä, miten meidän käy sitten kun olen taas äitiyslomalla (esikoinen jatkaa hoidossa).

Nukuin viime yönä huonosti: menin aikaisin nukkumaan, mutta nukkuminen oli vaikeaa tukkoisen nenän vuoksi. Kello 0.39 esikoinen alkoi itkeä: puoliso kävi vaihtamassa vaipan, joka oli vuotanut sänkyyn. Esikoinen ei kuitenkaan saanut nukahdettua uudelleen, vaan nousi aika ajoin seisomaan ja itkemään sängyssä. Pääsin takaisin nukkumaan kolmelta, ja nukuin edelleen katkonaisesti tunnin välein heräillen. Kuudelta en enää saanut unta. Aamupäivällä nukuinkin sitten kahden tunnin päiväunet, mikä on erittäin poikkeuksellista minulle. Nyt vain väsytti sen verran, että uni tuli heti.

Olen todella mielelläni päivän kotona potemassa sairasta oloa, ennemmin kuin käyn monta päivää töissä puolikuntoisena saamatta mitään aikaan. Toivottavasti jaksaisin huomenna jo mennä töihin, mutta olo ei kyllä näytä yhtään paranevan.

Raskaana olevalle sopivia flunssanhoitovinkkejä otetaan vastaan!