Perheessämme on kaksi autoa, joista toinen vaihdettiin juuri viime syksynä, kun aloitin töissäkäynnin. Minun autoni on pieni farmari, jota olemme kuitenkin pitäneet erittäin tilavana ja olleet sitä mieltä, että tavaratilaan mahtuu pidemmilläkin reissuilla hyvin sekä vaunut että matkatavarat. Puolisoni auto on tilava henkilöauto sekin, muttei farmari. Meillä on ollut molemmissa autoissa takapenkillä oma turvaistuin esikoiselle, jotta istuinta ei aina tarvitse vaihtaa vaan esimerkiksi päiväkotihaut ja -viemiset voi hoitaa kumpi vain.

Tänään vihdoin testasimme asentaa takapenkille esikoisen istuimen keskelle ja reunalle esikoisen vanhan turvakaukalon telakalla. Tarkoituksena olisi ollut ostaa toinen samanlainen turvakaukalo ja telakka, jotta kaksoset voi sitten istuttaa kumpaan vain ja turvakaukalot ovat telakoiden kanssa yhteensopivia. No, näistä yhdistelmistä yksikään ei mahtunut kumpaankaan autoomme, eli lirissä ollaan.

Nyt tässä mietitään, vaihdetaanko autoa/autoja vai löytyykö jostakin sopivan pienet turvaistuimet ja -kaukalot telakoineen. Ja että mitäs sitten vuoden kuluttua, kun turvakaukaloista pitäisi siirtyä turvaistuimiin. Alan ymmärtää, että kolmilapsista perhettä sanotaan suurperheeksi. Alkaa myös konkretisoitua se, mitä muutoksia perheenlisäys tuo tällä kertaa tullessaan.

Vinkkejä pienistä turvaistuimista/-kaukaloista otetaan vastaan. Sympatiakin tervetullutta!