Lapsentekohommissa meillä on molemmilla kerroilla tärpännyt nopeasti, kiitos säännöllisen kiertoni. Tällä kertaa ovulaation alkaessa tunsin, kuinka selkään säteili menkkamaista kipua. Yleensä en ovulaatiota tunne välttämättä ollenkaan, joten olin hyvilläni: nyt varmasti tärppää. Kipu nousi kuumeeksi asti ja mietin, että kylläpä elimistö nyt kamppailee tunkeutujaa vastaan. Kuitenkin kun kaikki nyt tiedämme lopputuloksen, ei ole epäselvää kumpi kamppailun voitti.

Ehdin tehdä aika monta raskaustestiä, ennen kuin sain positiivisen tuloksen. Tiesin kuitenkin varmasti, että raskaana ollaan, sillä kuukautiset olivat jo pahasti myöhässä. Myöskään esikoisen kohdalla testi ei aivan heti onnistunut. Tällä kertaa jopa googlailin asiaa ja törmäsin teoriaan, että myöhäinen plussaus on merkki kaksosuudesta. Apua! Toiset kommentoivat, että heillä taas kaksosraskaus oli näkynyt tikussa jo hyvissä ajoin, joten hylkäsin teorian hyvillä mielin.

Esikoista odottaessa minulla oli aamupahoinvointia, joka onneksi lakkasi ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Oksensin monesti aamuisin, mutta päivän mittaan olo normalisoitui. Tällä kertaa pidin mahdollisuuden mielessä, mutta olin asennoitunut nauttimaan ja suorastaan hehkumaan koko raskauden ajan. Toisin kävi: olin huonovointinen läpi päivän, sekä lisäksi väsynyt ja hurjan nälkäinen. Säännöllinen syöminen auttoikin pahoinvointiin, ja siitä huolimatta paino ei ollut paljoa noussut ensimmäiseen neuvolakäyntiin mennessä. Nyt on menossa raskausviikko 14, eikä pahoinvointi ole vieläkään hävinnyt. Väsymys onneksi helpotti muutama viikko sitten, mutta edelleen nautin aikaisin nukkumaan menemisestä.

Tällä kertaa raskausoireena on ollut myös turvotus. Eikä mikä tahansa pöhötys, vaan se että vatsaan kertyy ilmaa! Iltapäivällä tai viimeistään illalla olo alkaa olla todella tuskainen, eikä asiaan oikein ole helpotusta. Siirryin tällä viikolla käyttämään äitiyshousuja, mikä on ehkä vähän auttanut, kun housujen vyötäröosa ei paina vatsaa. Toivottavasti tämä vaiva helpottaa pian, ainakin neuvolassa aion ensi kerralla ottaa asian puheeksi, vaikka eipä taida heiltäkään ihmeitä voida odottaa. 

Raskaushan on aina yksilöllinen ja olen lukenut, että myös saman äidin eri raskaudet voivat olla keskenään aivan erilaisia. En pidä vertailusta (ja tästä ehkä kirjoitan joskus pidemmästikin), mutta onhan se aina mielenkiintoista kuulla, millaisia kokemuksia ihmisillä on ollut.

Ovatko sinun raskausoireesi olleet kovin erilaisia? Jos olet odottanut kaksosia, onko se ollut erilaista kuin yhden lapsen odotus?