Kävin aamulla sokerirasituskokeessa. Se oli minulle tuttu juttu edellisestä raskaudesta, mutta tälläkin kertaa jännitin, millainen vointini olisi 12 tunnin ravinnotta olon jälkeen. Tässä raskaudessa en ole voinut olla pitkiä aikoja syömättä, mutta jotenkin tuosta selvisin.

Tankkasin eilen tukevan iltapalan ennen syömättäoloajan alkamista, ja tänä aamuna otin rauhallisesti, niin ettei pahoinvointi päässyt yltymään. Esikoinen heräsi aikaisin, joten teimme aamutoimet kaikessa rauhassa ja katselimme hetken Pikku Kakkosta, ja sitten puolisoni vei lapsen päiväkotiin. Olisin ehkä selvinnyt siitä itsekin, mutta mukavampaa oli jäädä kotiin lepäämään. Pidin tänään kotitoimistopäivän, joten aamu jatkui sähköpostien lukemisella ja meikkailulla. 

Terveyskeskuksen laboratoriossa minulta otettiin ensin verinäyte ja sitten join sokerilitkun, joka maistui vielä kammottavammalle kuin muistinkaan. Minulle tarjottiin mahdollisuutta päästä lepäämään makuultaan, mutta koin että jaksan hyvin istua tuolissa odotusaulassa. Aulassa vain minua alkoi hetken kuluttua oksettaa kamalasti, mutta se meni pian ohi. Jos olisin oksentanut, koko koe olisi pitänyt lopettaa siihen, joten hyvä että niin ei käynyt. Sen jälkeen olo oli päänsärkyä lukuunottamatta hyvä. Päänsärky varmastikin johtui pitkästä syömättömyysjaksosta. 

Paastoverensokeriarvoni oli 4,8 eli erinomainen. Minulla on seurattu verensokeriarvoja aina silloin tällöin, sillä suvussani on 1. tyypin diabetestä. Koskaan ei ole kuitenkaan mitään löytynyt, eikä edellisessä raskaudessakaan ollut mitään ongelmia verensokereihin liittyen. Kuulen sokerirasituskokeen tulokset myöhemmin tällä viikolla neuvolassa, joten pitkään ei tarvitse jännittää!

Terveyskeskuksessa piti istua se pari tuntia, ja uudet verikokeet tehtiin tunnin ja kahden tunnin jälkeen sokerijuoman nauttimisesta. Huvitin itseäni surffailemalla puhelimellani ja seuraamalla laboratoriossa asioivia (pääasiassa) vanhuksia. Aika meni yllättävän nopeasti, ja kolmannen verikokeen jälkeen lähdin kotiin syömään ja olenkin syönyt nyt kaiken mahdollisen kaapista löytyvän! Niin sitä tästäkin selvittiin.

Millaisia kokemuksia teillä on sokerirasituskokeesta?