Tänään oli ensimmäinen käynti äitiyspoliklinikalla. Esikoinen järjesti hieman haastetta ja jännitystä suunnitelmiin, kun hänellä oli eilen hieman lämpöä emmekä voineet viedä lasta tänään päiväkotiin. Puoliso halusi ehdottomasti lähteä mukaan rakenneultraan, joten onneksi suht terveen oloinen esikoinen pärjäsi pari tuntia mummolassa. Puolisoni äiti on jo lähes 70-vuotias eikä kovin hyvässä kunnossa, joten en ollut asiasta innoissani, mutta kaikki oli sujunut hyvin.

Me saavuimme äitipolille hyvissä ajoin, kävin ilmoittautumassa ja jättämässä pissanäytteen sekä mittasin odotusaulassa verenpaineen. Ultraan pääsimme noin puoli tuntia ilmoittautumisajan jälkeen ja ohjelmassa oli tarkoitus olla myös lääkärikäynti sen jälkeen, mutta ultraava osastonylilääkäri sanoi kaiken vaikuttavan niin hyvältä, ettei meidän tarvitse enää toista lääkäriä jäädä odottelemaan. Pääsimme siis ultran jälkeen jo takaisin esikoista hakemaan.

Rakenneultrassa tarkistettiin molempien vauvojen rakenteet ja mitat. A:n ja B:n välistä erotusta oli vaikea tehdä, sillä ne olivat niin samoilla kohdilla, toinen vasemmalla ja toinen oikealla, vain aavistuksen toinen oli matalammalla ja tuli siis ristityksi A:ksi. Molemmilla vauvoilla oli kaikki hyvin, A oli kohdussa peppu alaspäin ja B pää alaspäin, mutta A:n ja B:n paikat voivat vielä muuttua ja hyvin mahtuvat vielä kääntymäänkin. B:n osalta lääkäri ei nähnyt kasvoja, mutta kaikki se mitä nähtiin, oli kunnossa. Sukupuoletkin selvitettiin ja ne halusimmekin tietää. A paljastui tytöksi ja B:täkin lääkäri veikkasi tytöksi, mutta sanoi että kivekset saattavatkin vielä ilmaantua myöhemmin näkösälle eli pitää seuraavalla kerralla vielä varmistaa asia.

Seuraavan käyntiajan sain heinäkuun puoliväliin, ja sairasloman aloitus on todennäköisesti rv 30 aikaan. Tuo minua hieman harmittaa, sillä olisin jo niin valmis jäämään töistä pois ja olen siellä sanonutkin kaikille, että viimeistään rv 28 jään sairaslomalle. No, pitää ensi käynnillä valitella vointia enemmän, niin josko saikkua heltiäisi. Sokerirasituksesta lääkäri sanoi, ettei minun ole syytä käydä siinä enää toista kertaa. Neuvolan terveydenhoitaja tätä siis oli toivonut minun kysyvän, tuntuu että neuvola ja äitiyspoliklinikka eivät aivan tiedä toistensa ajatuksista, kun osa asioista on hieman epäselviä ja joskus ristiriitaisiakin.

Kaikenkaikkiaan käynnistä jäi tosi hyvä mieli, mukava tietää että vauvat kasvavat ja voivat hyvin, ja nyt tiedämme sukupuoletkin! Ei muuta kuin esikoisen vauvanvaatteiden jäämistöä perkaamaan!

Millaisia kokemuksia teillä on äitipolilta?