Esikoisen päiväkoti järjestää kaikille lapsille kevätretken, jolloin mennään päiväksi toisella paikkakunnalla sijaitsevaan pienten lasten huvipuistoon. Ajomatkaa on puoli tuntia suuntaansa, ja reissussa ollaan kello 9--15. Matka taitetaan linja-autolla, jossa ei kuulemma ole turvaistuimia! Lisäksi retken aikana ei ole kunnon mahdollisuutta nukkua päiväunia, joten niiden osalta vaihtoehtoina ovat nukkua linja-autossa tai rattaissa, joita ehkä otetaan mukaan. Esikoinen nukkuu pidemmilläkin automatkoilla huonosti, joten luulen että ilman turvaistuinta linja-autossa hän ei varmasti malta nukkua ja rattaissakin huonosti, kun meillä vaunuilu lopetettiin jo vuosi sitten.

Ilmoitin tänä aamuna päiväkotiin esikoista viedessä, että tämä ei osallistu retkelle. Hoitajan vastaus oli, että yllättävän hyvin pienet ovat kyllä yleensä jaksaneet retkipäivän olla. No, siitä huolimatta päätös on vanhemmilla (tai pitäisi olla), joten ei lähde ei. Nyt jännitämme, järjestääkö päiväkoti pois jääville lapsille hoitoa tuona päivänä vai ohjaavatko muualle.

Kaikki, keiden kanssa olen asiasta puhunut, ovat sitä mieltä että tuollainen retki on ehdottomasti liian raskas 1,5-vuotiaalle. Selvitin myös, että huvipuistossa ei edes ole mitään alle 2-vuotiaille sopivia aktiviteetteja. Puhumattakaan nyt niistä puuttuvista turvaistuimista. Miksi päiväkoti sitten kuitenkin saa minut tuntemaan itseni typeräksi hössöttäjäksi? 

Millaisia kokemuksia teillä on lasten kevätretkistä?